30 apr. 2011

Massor om tävlingar

Sorry är uppdateringen är dålig, men det är VALBORG :D Ni får nöja er med undersökningen till höger så länge:

--------------------------------------------------------->

29 apr. 2011

Ang. Tävlingen

Ang. Tävlingen:


Glöm inte att länka inlägget där bilden finns och glöm inte din mailadress. Annars är era bidrag ogiltiga!

Tävling i sammarbete med Mountain Horse

Hej! Idag blir det en bra Fredag. Det är nämligen så att jag har fått chansen att lotta ut ett par Jessie ridbyxor från Mountain Horse nya kollektion.



För att ditt bidrag ska räknas ska du:

  • Lägga upp bilden ovan på din blogg/hemsida/facebook etc med länk till detta inlägget
  • Kommentera detta inlägget med namn, mailadress och länk till bilden
  • Följ mig via bloglovin (om du inte har får du naturligtvis vara med ändå)
Tävlingen avslutas 17 maj och vinnaren presenteras i dagarna efter.

Svar:

Självklart var det Linn Strelin på bilden! Först var http://hannnss.blogg.se/!

28 apr. 2011

Gissa bloggaren

Gör en till "gissa bloggaren"! Gissa på nu och som vanligt får den som gissar rätt först en länk i ett enskilt inlägg!

Tack Adrian för bilden :)

Makes me happy



Ni är guldvärda. Helt enkelt bäst. Tack Elin för den värmande kommentaren! Är verkligen förvånad att jag får 99 % positiv kritik. I början fick jag oftast skit, men det kunde jag faktiskt förtjäna då jag rent ut av var elak. Nu för tiden får jag många härliga kommentarer som får mig keep going!

Lögn eller sanning?

Ni vet sidan bloggerfy? I vilket fall som helst kan man följa bloggar där, typ som bloglovin fast lite annorlunda kan man säga. Man kan tex kolla statistiken  Där finns bland annat TeamSL's blogg. Framför allt Linn har skrivit flera gånger att dom har över 4000 läsare, här är ett exempel:



























Men.., om man går in och tittar på bloggerfy ser man att det inte är riktigt så det ser ut.



















Här ser ni statistiken på bloggerfy från de senaste dagarna på TeamSL. Hm, vad tror ni? Stämmer statistiken på bloggerfy? Kanske är det så att Linn och Sofia inte räknar de unika läsarna? Jag skulle gärna vilja se en bild från deras statistik på bloggen hur det ser ut!

Tack för tipset Emelie!

27 apr. 2011

Visste du detta?

Att Klara Skatts Mambo ännu inte är såld men ska till en 11 årig tjej på prov för eventuellt köp?


Tack för tipset: /http://ridersjumping.blogg.se

Maxad b-ponny

Vid det här laget känner nog dom flesta till Stenbroåsens Candy? Sofia Gennes(teamsl) förra b-ponny.Hur söt som helst! Nu är den till salu så om någon söker b-ponny tycker jag allt att ni borde provrida. Jag menar, hur fin var hon inte när Genne red henne?
http://hastnet.se/hastmarknad/sok/annons.php?aid=475204

Påsk

Nu har det nyss varit en riktig härlig påsk, det är bra väder och livet är allmänt bra för dom flesta. Vad passar då bättre än att jag laddar upp den här bilden? Ni får gissa er till och sen vänta er en riktigt rolig överraskning snart! :)

Förvirrad?

Läste ni Lisas inlägg där hon skrev resultatet från utbildningshoppningen med ridskoleponnyn Jazz? I inlägget skriver hon att han stannade på en totalt livsfarlig danmarks flagga. Men själv tycker jag att det ser mer ut som en sverige flagga? Är Lisa förvirrad eller kanske rentav färgblind?




















(I den röda rutan står det "danmark flagga")

Tack för tipset Julia!

26 apr. 2011

Svar på tal

Här kommer ett svar från Sara Carlsson på detta inlägget.

"Jag börjar med att säga: Jag tar inte illa upp! :) Är tacksam för alla tips och idéer som ni kommer med. Hon har inte fått olja på flera månader, så den är nog inte orsaken till magen ;) Hon är inte heller fet, utan det är som sagt magen som är stor. Vi har velar ge henne lite mer hö sen i somras, då hon gick ner massa i vikt av fästingsjukan och behövde ordentligt med grovfoder för att komma tillbaka igen och ha något att bygga muskler av. Hon har lätt för att bli bukig, det har hon, men valet var inte så svårt.. Hellre en ponny med rund mage och rund kropp än en ponny med mindre mage och som ser ut som ett benrangel i resten av kroppen. Jag har tänkt på att magen puttar fram sadelgjorden. (så det är därför magen måste bort) Har försökt att rida bort magen, riktig hårdträning, men det har varit väldigt svårt när sadeln hindrar henne. Så det har varit lite som en ond cirkel. Men har samtidigt inte velat minska hömängden, för att som sagt kunna ha något att bygga muskler av. (det är troligtvis något annat som har hindrat henne att jobba på rätt sätt också.. vi ska kolla upp henne på klinik så snart som möjligt, för säkerhets skull) Då sadeln inte har legat bra, har hon inte kunnat bygga några ryggmuskler och bukmuskulaturen har då inte heller kommit någonstans. När ryggmusklerna och bukmusklerna kommer, så kommer magen att "höjas" och inte vara så stor. Å andra sidan: I höstas, när hon knappt hade någon mage alls, så åkte sadeln fram minst lika mycket... Så nu vet ni läget litegrann :) Om det är något annat som någon undrar, bara fråga på."

25 apr. 2011

Hjälp

Hej alla läsare. Undrar nu om det skulle vara en snäll liten person som skulle kunna ordna en sida på Facebook till mig som heter "Ponnysanning". Min är det något krångel med och jag har nu inget "fake" konto på Facebook längre. Den som ordnar detta ska:
- Döpa sidan till Ponnysanning
- Ha min header som profilbild

Hade varit ur gulligt. Den som fixar detta kontaktar mig på ponnyskvaller@gmail.com och får givetvis en stooooor länk!

Till salu

Gud vad jag önskar att jag fick en ny ponny. Klara Hovstadius(http://klarahovstadius.blogg.se/) har sin ponny, Dino på annons och jag är bara förälskad i honom! Vet inte om hon har lagt upp annonsen på bloggen då jag inte följer den så slaviskt men såg han på hastnet. Hur snygg är han inte?

http://www.hastnet.se/hastmarknad/sok/annons.php?aid=469594

Era åsikter

Fick in ett mail nyss där det stod så här:

Med detta menar jag absolut inte med att vara elak, har själv haft samma problem med min ponny. Men Sara (carlssonpataket.blogg.se) har ju väldiga problem med att hitta sadel till Soccan. Men jag reagerar på att hon inte tänker att Soccans mage är problemet! Tycker ärligt talet att Soccan har en rejäl ponnymage. Få bort den ( som tex sänka oljan hon får som Sara skrev om i vintras, tycker hon blivit tjockare sen dess) så tror jag säkert hon hittar en sadel som passar! Funkade ju med min welsh cob som är groteskt bred och rak :)
Vad tror ni? Det är ju svårt att avgöra från bilder iofs...
( hoppas Sara inte tar illa upp, älskar hennes blogg! :) )
Storprickigt.blogspot.com

Mvh Nikolina


Vad tycker ni om detta? Sara tycker ju själv att Soccan är tjock. Är det är bra bit på väg då att sänka oljan eller ska hon helt enkelt bara motionera mer? Vill höra era åsikter (om det kommer tillräckligt många blir det surprice på fredag troligtvis)!



Facebook grupp

Har ni sett den nya "fan" gruppen på Facebook? Lite fånigt att skapa en sådan grupp...Det roliga är att det är bara skaparen som är med i gruppen ;) Berätta gärna vad ni tycker! Tryck falskt för att gruppen är elak/dålig/töntig osv och tryck sant för att gruppen är awesome/cool/helt rätt osv.
http://www.facebook.com/home.php?sk=group_175187509183400


Tack för tipset Emelie!

24 apr. 2011

Ponnyakuten säsong 2

Ja... nu är Ponnyakuten slut. I alla fall för dom snabba, kvicka hästgalna människorna som har kollat här: http://svtplay.se/v/2404324/ponnyakuten/del_16_av_16?sb,p122052,1,f,-1! :)

Bra sätt att tjäna pengar på

Kommer ni ihåg tävlingen som Dressyrmupparna hade i December 2010? Tävlingen handlade om att man skulle välja en av deras filmer som dom har lagt upp på Videofy och motivera varför man tycker den är bäst. Vinnaren med bäst motivering skulle få ha ett gästinlägg hos Dressyrmupparna. Dom skrev bl.a. "Det finns 52 uppladdade filmer från oss så det är bara att börja kika. Tryck på ”visa fler” för att se äldre vloggar."
Bra sätt att tjäna pengar på, eller vad säger ni? Nu har en läsare kollat igenom hela arkivet och hittar ingen vinnare. Dålig stil? Skriv vad ni tycker om att som nu många inlägg handlar om "oklara tävlingar"!
http://dressyrmupparna.se/tavling-2/1088


Tack så mycket Sandra!

23 apr. 2011

Deltagarnas bloggar

Efter önskemål från läsare lägger jag upp vilka från ponnyakuten säsong 1+2 som har bloggar!

Säsong 1
Olivia & Fenix - Skriver dock aldrig längre men hon har den iaf!


 Isabelle & Pongo - Driver den tillsamans med Sabina och Kine som säkert alla vet!



























Juliette & Pedro - Dock ingen hästblogg längre då Pedro tyvärr fick tas bort för några månader sen.



Julia & Jamba - En ganska nystartad blogg. Dock skriver hon inte så mycket.


Säsong 2:
 Viktor & Fenja - Dock inte Viktor som skriver, men man får ändå följa med och se bilder osv.



 Nicholai & Bilbo - Jag tror nog att alla känner till den här bloggen nu, haha!





Olivia & Lester

Det är dom jag har koll på, kanske finns det någon mer?

Glad påsk!



Hoppas att ni får en lika underbar dag som mig med massa hästar, familj, vänner och godis! Ni är värda det.

Nicholais ex?

Nicholai avslutade nyss sin tävling om Jacson schabraket. När man går in klickar på vinnarens länk så kommer man till inlägget där hon skriver att hon är med och tävlar "hos sin drömkille". Bläddrar man ner till kommentarerna får man syn på det här:






Tydligen då Nicholais ex. Men vem kan det vara? Är det någon som har koll på det?

Här är inlägget där kommentaren finns: http://rilfarna.blogg.se/2011/april/jag-ar-med-tavlar-om-ett-schabrak-pa-min-dr.html#trackback

Tack för tipset Erica!

Equestrianguys

"Hejsan!
Jag tänkte kolla med dig som verkar ha lite koll, Equestrianguys, Erik och Pontus alltså... De la ju ner deras blogg för ett tag sen, eller tog åtminstonde en paus. Jag kikade in på bloglovin och kollade vilka som låg i topp osv, där ligger dom som 10 (se bild), tänkte då bara gå in och kolla och såg då att bloggen verkar vara helt borttagen?
Vet inte om du tar dehär som tips på skvaller eller så, men ändå.. Tänkte mer kolla... Vet du dessutom om Erik har någon egen blogg? Vet ju att Pontus har, den följer jag, men ja.. haha :)"







Hejsan. Anledningen att du inte kommer in på deras blogg är för att dom har tagit bort deras egna domän eftersom dom aldrig bloggar där. Då förstår man ju att dom inte vill slösa pengar på det. Men om du prövar på deras gamla domän kommer det upp. equestrianguys.blogg.se. Om Pontus har en blogg, det vet jag faktiskt inte. Har sökt runt lite men hittar inget resultat. Tror vi får vänta ett tag så kanske han startar en blogg med tiden, eller så kanske dom startar en tillsammans igen. Vem vet?



22 apr. 2011

My Lady

Någon som är sugen på att köpa d-ponny? Ni har väl koll då på att Mika är till salu?

http://hastnet.se/hastmarknad/sok/annons.php?aid=473343

Tack Hakkila.blogg.se

Tävling - Failbild

Kör igång en tävling igen då mina tävlingar blir allt mer populära! Den här gången kör vi att ni ska skicka in en bild på en failbild i häst sammanhang. Det kan vara när du ramlar av eller när hästen gör något roligt till exempel.

För att vara med behöver du:

*Skicka din bild till ponnyskvaller@gmail.com och döp mailet till Failbild.
* Fyll i namn och bloggadress (självklart får du vara med utan blogg)

3 vinnare presenteras med en länk inom 7 dagar. Lycka till nu och bjud på er själva!



Lånad bild från http://teamhopp.blogg.se

Ny design

Som ni ser har jag gjort en ny design, kollade på min systers dator och såg att inte färgen såg likadan ut på min dator. På min dator ser den mer härligt grön ut medan på hennes dator ser den mer "spy" grön ut. Nu har jag ändrat bilder i headern och färg på bakgrunden som ni ser. Kom gärna med synpunkter och delta gärna i undersökningen ------------------------------------------------------------------>

1-2-3

Ni vet väl att ni kan buda på Malin Baryards använda Tretorn i storlek 37? Dom är nu ute på Tradera och högsta budet är för tillfället 770 kronor. Jag menar, tänk vad coolt att rida i hennes stövlar?

http://www.tradera.com/Malin-Baryard-Ljusbla-ridstovlar-auktion_342410_131268028

Gästbloggning

Hej! Här kommer tjejen som vann bildtävlingen med flest röster och nu har hon äran att skriva ett gästinlägg.


Hej alla PonnySannings läsare!
Jag heter Jessica Stene och det var jag som vann bildtävlingen här för några veckor sen.
Jag hade aldrig trott att jag skulle vinna, ville mest visa upp en bild jag själv var nöjd med. Men jag vann i alla fall och måste nu pyssla ihop ett lite gästinlägg, men det blir kul. tack alla som röstade på min bild!
Jag tänkte göra det enkelt för mej och bara göra en liten presentation av mej själv och vad jag sysslar med.

Jag är en 20årig tjej som bor i en lägenhet på Södermalm i Stockholm med mina tre katter. Man skulle nog kunna kalla mej för en föredetta hästnörd, jag började hålla på med hästar när jag var 4 och "slutade" när jag var runt 17. Under dom åren hann jag hänga många timmar i stallet, jag gick på ridskola och hade medryttarhästar. Men jag tröttnade med tiden och mitt andra intresse tog över, fotografering. Även fast jag har slutat rida så hänger jag mycke i stallet eftersom både min mamma och min syster håller på med hästar. Vi har ett hus på gården så där brukar jag bo ibland, speciellt på sommarn. För tre år sen köpte vi en häst tillsammans, dom hade avlat på min gamla medryttarhäst och vi kunde inte låta bli att köpa fölet. Egentligen är det kanske mest min mammas och systers häst nu men hon är ändå min lilla bäbis som jag ibland åker och kramar på. I sommar ska hon börja tränas och det ska bli så kul att se vad det blir av henne!

År 2007 började jag fotografera seriöst och 2010 var året då jag startade mitt företag som frilansande fotograf och illustratör. Det är verkligen det roligaste jag har gjort, det kan vara väldigt kämpig och tufft men det är samtidigt så kul att få hålla på med det man brinner för. Jag driver företaget på halvtid och det växer hela tiden! Har fortfarande inte bestämt mej om hästfoto är något jag vill hålla på med även i framtiden, men en dröm jag har är att starta en fotograf- och illustratör agentur där jag kan samla ihop duktiga och kreativa människor för att göra det vi älskar. Inom hästfoto så gör jag allt från att ta porträtt hemma hos dej och din häst till att följa med på tävlingar och dokumenterar hela tävlingsdagen. Hästar är fruktansvärt vackra djur och ibland känns det nästan svårt att få en dålig bild :)

Jag har en blogg också, i den kan ni följa mitt jobb som hästfotograf och min vardag i Stockholm. Nu tänkte jag dra igång en liten frågestund där om det är någon som är intresserad, så släng gärna in en fråga! Hoppas ni tycker mitt gästinlägg blev lite kul att läsa. De har iaf vart jätte roligt att få gästblogga här!
Ha världens bästa dag!

Snygging

Hur bra hade Linn(teamsl) passat i dom här frisyrerna? Nu är det eran tur att rösta vem hon är snyggast i och om ni hade kunnat se henne klippa av håret. Haha, hur klär egentligen Linn i Rihannas hår? Eller i Beyonces svall? Nu är det eran tur att rösta!

1.





2.




3.




4.




5.

21 apr. 2011

Kärt barn

Kärt barn har många namn, som ordspråket lyder. Är det inte kul att hålla musen över bilderna på Dressyrmupparna. Alltid får man lära sig nya ord. Vad tycker ni om Ingrids namn på hennes bilder? Charmigt ;)


Är transporten säker nog?

Är din transport säker nog? Kan det finnas små små saker man inte tänker på som ändå kan ge otroligt stora och allvarliga skador? Ett tips till er läsare är att kolla igenom era transporter riktigt noga innan ni lastar nästa gång!

Läs DETTA inlägget för att se hur det kan gå annars..
Och till dig Anna, jag hoppas verkligen att allt blir bra med din ponny!

Ang. inlägget om faketävlingar

Fick in ett mail av Eleonor där hon skriver att hon konfronterade Kajsa ang. hennes bloggtävling som många tror är fejk. Eleonor konfronterade henne genom att fråga om hon tycker att det är okej att lura och ge människor falska förhpoppningar. Och såhär svarade Kajsa:







kan svara med en gång till dig !

Det är absolut inte okej, att lura folk. därför har jag startat en ny tävling där jag kommer ´låta vinnaren g-blogga, för att visa att jag inte lurar !

Och det med att sofia ej skrivit mer än sitt namn kunde jag ej göra nåt åt ! men hoppas hon hör av sig..


Sen skrev även Kajsa såhär på sin blogg:















Vad tror NI? Lurar hon eller är det en riktigt tävling? Kom igen nu, vill höra era åsikter!

Fake tävlingar

Vad tycker ni om blogg tävlingar som skribenten bara låsats ha bara för att få fler läsare. Det tar tid att vara med, det ger falska förhoppningar och det är allmänt surt att veta att det bara var på låsats. Ett exempel på att ha en sk. fake tävling kan var så här:

Här lottade Kajsa ut ett par tretorn. Tror ni det var troligt att hon skickade dom där tretorn stövlarna till Sofia?

Eller kanske den här bloggen som vann hos Brusella. Hon heter för det första "bara tävling". Och för det andra uppdaterar hon med ett inlägg per dag, har ingen design, inga kommentarer och inga bilder. troligt?

Vad tycker ni om sådant här? Är jag inne på helt fel spår? KOMMENTERA OCH BERÄTTA VAD NI TYCKER :)

Savoy

Fick in ett tips om att Jacobs (ponnyakuten 2) ponny, Savoy står inackorderad på styringestall. Gick självklart in och kolla för att få lite information. Måste bara säga att Jacob och Savoy är så söta tillsammans!

Se det här under större på http://www.styringestall.se/savoy.htm

20 apr. 2011

Svar

Självklart var det Lisa Mellert på bilden! Roligt att det är så många som gissar. Hon som var först var: http://bianka.blogg.se/! :D

19 apr. 2011

Överraskning

Här kommer en liten överraskning. Själv höll jag på att göra ett glädjetjut när jag såg detta. Något påkommen eller vad? Kanske inte är Julia som har drivit hennes lilla söta blogg Onceagaiin eftersom det aldrig kommit upp bilder på henne och ingen information. Utan hon kanske i själva verket heter Hanna.
Gå in här och kolla så fattar ni texten ovan... http://hannaliinder.blogg.se/

För er som inte förstår kommer förklaring imorgon.

Ingrids hemlighetsfulla ponny

Ingrid var ju väldigt hemlighetsfull vad gäller den ponny som hon har hittat och kanske är intresserad av att köpa. Jag kollade runt lite och hittade den ponnyn på en utländsk hemsida.



Om man klickar sig i på "ponies for sale" och sedan bläddrar ett par sidor så hittar man "Ingrids" ponny och lite info om den.

Här är lite info som stog om den:



For sale: Dressage pony
Age: 4
Color: Bay
Level: Saddle broken
Sex: Mare
Breed: Welsh
Height: 13.6 hh - 14.7 hh
Price: $ 1.800-3.000

Name:Stal Ysselvliedt




Tack så hemskt mycket www.hannnss.blogg.se! :D

18 apr. 2011

Oneagaiin


Ni vet Onceagaiin som jag pratade om för en tid sedan? Hon hade en tävling som hon rent ut av lurade oss skiten på. Nu är hennes blogg lösenords skyddad och kan ni veta varför? Jo, för att en läsare (tack!) anmälde henne. Tyckte det var helt rätt då det är helt fel att göra så, man borde skämmas. Läsaren skickade mailet hon fick av blogg.se som en förklaring.

Första mailet:


Hejsan *********!

Låter ju misstänksamt det här.
Dock kan inte blogg.se ta ansvar för andra bloggares tävlingar.
Varje bloggare har ett personligt ansvar för vad som publiceras i bloggen.
Vi har heller ingen möjlighet att kontrollera i fall priserna skickats ut, då vi inte har en aning om vem vi ska kontakta.
Detta får du lösa privat med bloggaren.



-- 
Med vänliga hälsningar
Abuse
blogg.se
Andra mailet:

Hej *********!

Tack för din anmälan. Ärendet är nu hanterat.
-- 
Med vänliga hälsningar
Abuse
blogg.se
Rätt eller fel? (tryck falskt för fel och sant för rätt)

F e n j a

Fick in ett tips om att Victor från ponnyakuten har en blogg. Gick in och kollade men det verkade som om bara det var 2 stycken tjejer som hade bloggen. Dock hade dom en kategori som hette Fenja. Gick in och kollade och visst var det Fenja och Victor som dök upp i varenda inlägg. Dock har dom en bloggpaus nu på obestämd tid men gå ändå in och kolla!
http://dressyrponnie.blogg.se/category/fenja.html

Gissa vem

Kör på en till Gissa vem uppdatering. Herregud vad bloggen går bakåt för tillfället. Jätte tråkigt. Tappar nog många läsare. Men ni som fortfarande läster, guldvärt.

Vem är det på bilden? Den som svarar rätt får en stor länk i ett enskilt inlägg :)
Tack thamongoriders.blogg.se  för bilden.

Syskonkärlek

Fick in ett tips från Sara att en blogg som heter Equiss hade gjort ett repotage om Rosanna Zimdahl. Tappade hakan när jag såg hur bra och välformulerat allting var. Men mest förvånad var det när jag såg detta "antingen eller".



Som ni ser väljer hon Dressyrmupparna framför hennes systers blogg. Inget att bry sig om kanske?

What do you think?

http://equiss.blogg.se/2011/april/r-fixa-text-alex.html#comment

17 apr. 2011

Gulliga tips

Här kommer 3 stycken bra tips från extremt söta Jacob!

146 eller 164

Lite felstavat Ingrid eller är du helt enkelt sådan i kroppen?


Åhnej!

R.i.p favoritbyxor nummer 2 :( Skulle dra på mig dom mitt i all stress innan träningen vilket de inte klarade. Inte konstigt att ALLA mina ridbyxor går sönder på något vänster när jag köper storlek 146 på allt, haha. Tightast möjligt är snyggast möjligt.
Fick in detta på bloggsvar:

What do you think?