31 jan. 2011

Dagens bloggtips

Jätte kul att det är så många som skickar in tips! Skicka in hela tiden till frågelådan, kommentarer eller min mail: ponnyskvaller@gmail.com



Dagens bloggtips blev:















































I den här bloggen skriver 15 åriga Frida om hennes ponny Avokado som hon i nu läget fått placeringar lokalt men ska upp i klasserna förhoppningsvis och tävla regionalt. Avokado är en haflinger på 11 år. Frida lägger upp filmer, ridpass, utrustning, åsikter, tips och bilder.


Min åsikt (positivt): Jag tycker bloggen är väldigt organiserad. Kategorier, snygg design, bra skrivet osv. Designen är ett riktigt plus. Det är också roligt att såpas många filmer kommer upp på bloggen. Roliga tips och fina bilder.


Min åsikt (negativt): Kanske lite mer bilder på Frida och Avokado. Mer åsikts inlägg och mer uppdatering med lite längre inlägg. Annars jätte bra!


Var tvungen att lägga upp dessa 2 bilder också.


2008






























2010



























Jätte fin utveckling!


Hennes blogg hittar ni här.

Rosetter

Linn publicerade en film idag på förmiddagen. Hon filmade lite i hennes rum och berättade lite smått och gott om sakerna hon filmade. Hon filmade också hennes rosetter och lite priset. Och jag säger som alla andra som har kommenterat Bra jobbat! Riktigt mycket rosetter. Och vad jag ser så är det mesta etta rosetter. Det lönar sig att vara en bra ryttare!

Ni hittar inlägget här.

Tack för tipset anonym!






1. Vilka klasser tävlar du?
2. Vad har din häst/foderhäst/medryttarhäst/sköthäst för foderstat?

Nyklippt Pemsan

Rosanna publicerade några bilder imorse på Pemsan som oklippt och nyklippt. Själv tycker jag att det blev riktigt stiligt!























Efter:























Riktigt fint klippt! Själv är jag lite kär i Pemsan också, haha.
Läs inlägget här

Tack Carro för tipset.

Tydligen inget köp


















Såg just detta på Lisas blogg och gud vad tråkigt! Tycker verkligen att hon och Druid passar superbra ihop och nu när han är till salu är det ju tråkigt att hon inte kunde köpa honom! Men nu får vi verkligen hoppas att Ragge blir bra snart.

Hoppas att det gick bra med dig Lisa (avramlingen)!

Vart har Andrea som bloggar med Lisa tagit vägen..?




Svar på tal

Om ni inte ser vad det står: jag ville inte rida bilbo först.... han var riktigt skygg för allt hemma. så då började carro rida honom jag jag fortsatta på Daisy och nibbe(nibe's alladin) sedan gav jag ett shoot med honom och nu går vi SM:)

Detta inlägget svarade han på: http://ponnysanning.blogspot.com/2011/01/bilbo-och-lovisa.html

Sen lade Lovisa Munter upp lite mer om Bilbo om ni vill se: http://lovicious.blogg.se/2011/january/mera-bilbo.html





30 jan. 2011

För och efter bilder

Fick in ett tips från en läsare om förändringen som Linn Ztrelin har gjort med hennes ponny Picasso. Och allt det här på två månader efter att Linn skadade sig i ridolyckan med putte. Starkt tycker jag! :)























http://ztreliin.blogg.se/2010/november/soon-ill-jump-for-real.html#comment























http://ztreliin.blogg.se/2011/january/bildbomb.html#comment

Ser ni någon förändring? Själv ser jag det! Btw. Är det bara jag som ÄLSKAR Linns utrustning och matchningar?

Tack Abby för tipset!

Jag ber om ursäkt

Jag ber så mycket om ursäkt till sofiajoanna.blogg.se som jag har drivit lite med.. Som dom flesta har sett så lade Topriders upp ett inlägg om att det kanske var dom som driver den här bloggen. Och anledningen varför jag skickade det mailet var det för en personlig sak som jag inte lägger upp på bloggen. Haha ^^

Men,men. Som topriders säger: Gör inte en höna av en fjäder :D

Lite "skvaller" är alltid något "skvaller"

Hejsan! Var inne på Pontus blogg nyss och såg att han svarade på frågor.
Sen så såg jag den bilden som jag har bifogat.
Tror du/ni det är Jakob som har frågat eller är det någon annan som bara skrev hans namn?
Kram Linda!
http://thalinda.blogg.se/ 




























































Fick in detta mailet nyss. Vad tror ni?


Tack för det tipset!  http://thalinda.blogg.se/ 

Dålig uppdatering

Dålig uppdatering då jag kommer vara i stallet näst intill hela dagen. Ni får skicka in skvaller/tips så länge. Ha det gött! :)

Ny undersökning

Ny undersökning i menyn.
Skicka in skvaller/tips till ponnyskvaller@gmail.com eller frågelådan
Skicka in tips till dagens bloggtips i en kommentar, mail eller frågelådan

Sann kärlek mellan ryttare och häst

Hittade dessa två bilderna hos dressyrmupparna och jag tycker att dom är så fina och visar verkligen sann kärlek mellan häst och ryttare.


Special knoppar, hiss eller diss?

Sara(carlssonpataket) publicerade ett inlägg igår om hur man gör special knoppar. Det är knoppar som är ihop flätade på ett sätt. Så här ser det ut:















Själv tycker jag att det är riktigt fränt. Lite tufft sådär. Men tycker faktiskt det är lite snyggare med vanliga knoppar.

Hiss/Diss?

Rosanna

Rosanna(hastdiggaren) publicerade tidigt imorse om "förr i tiden". Hon skriver bl.a att det var lite kyligt ute för det var vinter och hon red på en lånehäst. Grymma Rosanna avbryter hennes ridlektion för att det är lite för kyligt om fingrarna.

Men sedan så kommer jag ihåg att jag sa till mamma att det var kallt om fingrarna! Och bara därför fick jag avbryta lektionen och vi åkte hem istället. Det kändes inte alls konstigt att man slutade för det.
Sen så tror jag inte jag red någon mer gång på den vintern faktiskt! Jag hade uppehåll för jag tyckte inte det blev roligt att rida när jag frös om fingrarna.



Sedan skriver hon att det även känns så nu. Haha!
Läs inlägget här


Brukar ni frysa på vintern? Och vad klär ni er i?

29 jan. 2011

Minitävling

Jag väljer bäst motivering imorgon klockan 14.00

Shapemeup

Fick ett tips av en läsare. Om ni går in och kollar på http://shapemeup.se/bloggar så står det massor med kategorier och det finns en kategori som heter Ridsport. Där är bl.a Johanna Grant med.













Som ni ser så har jag ringat in en med rött. Det är en bloggare som heter Fatma. Hon bloggar om hennes d-ponny. Men den heter absolut inte Ragge. Så jag förstår inte riktigt varför Ragge är med på hennes profilbild? Johanna Grants och Annas bilder t.ex. är deras profilbilder. Så jag förstår inte.. Är det Fatma som vill ha fler läsare eller är det shapemeup som har krånglat till det? Eller är det något både jag och min läsare har missat?


Tack för tipset http://annastaaf.shapemeup.se/

Ännu en ny skvallerblogg?



























Hm.., den nya skvallerbloggen som "kan gå för långt" börjar ju bra med ett liknande inlägg som det jag skrev förut idag. Tycker att det räcker med skvallerbloggar nu. Det är ju liksom min och topriders som folk läser, eller? Innan jag började hade det ju inte varit så mycket skvallerbloggar på ett tag men nu ploppar det upp nya överallt hela tiden. Vad tycker ni?


Förtjänar hon en länk när hon kan gå för långt som hon själv skriver?

Dagens bloggtips

Jätte kul att det är så många som skickar in tips! Skicka in hela tiden till frågelådan, kommentarer eller min mail: ponnyskvaller@gmail.com


Dagens bloggtips blev:

















I den här bloggen skriver 2 tjejer vid namn Caroline och Carina. Dom skriver om deras ponnys och deras liv runt omkring. Vad jag vet så rider Caroline där Sara står. Men jag vet inte säkert. Dom skriver om tankar, utrustning, vardag och mycket mer.

Min åsikt (positivt): Det här är en blogg som verkligen faller mig i smaken. Dom har mycket bilder, skriver mycket text, roliga utrustnings inlägg och om vardagen.

Min åsikt (negativt):  Det finns inte så mycket negativt. Bara att det hellre ska vara lite längre uppdatering. Nu känns det mer som om det ska vara MYCKET uppdatering och korta inlägg. Annars är det perfa!

Deras blogg hittar ni här

Headers

Lägger upp några headers från olika bloggar. Så får ni rösta på vilket ni tycker är snyggast!

1. http://hastdiggaren.blogg.se/








2. http://carlssonpataket.blogg.se

3. http://dressyrmupparna.se


4. http://ztreliin.blogg.se/

5. http://ponnyochryttare.blogg.se


6. http://teamsl.blogg.se









Så, vilken tycker ni är snyggast? Själv tycker jag ponnyochryttare har en ruggigt snygg header!

Utlottning av häst..

Isabelle Knutsson lade in på hennes bilddagbok(lolaissa) för några dagar sen den här bilden:



















Jag blev helt chockad, lotta ut en häst? Men den här bilden hängde den här texten med:

okej, hemligheten på bloggen var att min kompis kontaktade mig och sa att hon hade en kompis som skulle skänka bort sin häst.
Så vi tänkte lottat ut den på bloggen. Självklart hade de fått provrida den, så man såg att de passar tillsammans.
Dock funkade inte detta.

MEN, om detta händer igen. Är ni intresserade då?
Kommentera då denna bilden och skriv "ja", men endast om du får av dina föreldrar och har råd/tid mm.
Vi måste veta ifall någon annan frågar att det kommer vara med någon i utlottningen:)
kraaam:D



Själv tycker jag det är idiotiskt (inget illa menat personligen). Jag skulle aldrig lotta ut min egna häst, vare sig någon bloggare ville eller inte. Hästar är värdefulla och borde inte lottas ut. Hela konceptet känns oseriöst. 
VAD TYCKER NI OM DETTA?

28 jan. 2011

Tänk på att..

Tänk på att ni kan skicka in skvaller/tips/frågor till frågelådan. Det är massor med folk som har börjat fråga vad jag tycker om deras bloggar och det är jätte kul!

Ni kan också skicka in skvaller/tips/frågor till ponnyskvaller@gmail.com
Självklart får ni en länk om ni skickar in! Men ni kan också vara anonyma. Om det är ett riktigt färskt skvaller så blir ni dagens bloggtips :)

Bilbo och Lovisa

Lovisa Munter(http://lovicious.blogg.se/) publicerade ett inlägg med "en hyllning till världens bästa ponny". Massor med fina bilder och det var en som jag tyckte vad riktigt rolig.






















Ponnyn till höger är Bilbo i ponnyakuten! Här är Lovisa och hennes kompis med i skol DM, Men frågan är, vem rider egentligen Bilbo?

Läs inlägget här

Haha

Tittade runt på Saras blogg(http://hastbloggeen.se/) och hittade ett mobil inlägg som hon lade upp på bloggen och kunde inte sluta skratta när jag såg detta:

















Tog lite tid innan jag förstod vad det var. Först trodde jag att det var oliver, haha(-.-)!

Fräscht va? Hästar är för söta.

Dagens bloggtips

Jätte kul att det är så många som skickar in. Tänk på att jag väljer en varje dag så skicka in tips hela tiden. Går både bra i frågelådan och i dagens bloggtips inlägget.

Dagens bloggtips idag blev:




















I den här bloggen skriver 14 åriga Elvira om hennes liv. Hon har en medryttarhäst som heter Disney och är en d-ponny. Hon skriver också om hennes hund Felicia. Hon skriver om åsikter, vardag, photoshop, läsarfrågor och massa mer!

Min åsikt (positivt): Jag tycker hennes blogg är super fin. Väldigt fin design och jag förstår att hon kan grejen med photoshop. Hennes inlägg är oftast inte korta och det innehåller fina bilder. Hennes utrustnings inlägg är intressanta och helt enkelt har hon en rolig blogg.

Min åsikt (negativt): Jag tycker det ska innehålla mer bilder i inläggen och mer om hennes vardag. Annars en rolig blogg!

Hennes blogg hittar ni här.

Sara Carlsson

Sara Carlsson var på vapencentralen i veckan i Kalmar och fyndade ordentligt. Hennes idé var att köpa några saker som sen skulle säljas. Idag lade hon upp 2 bilder på sakerna hon skulle sälja.

















Hennes idé kommer nog gå igenom. Att sälja det för mindre än originalet men att köpa det billigare än originalet. Hon skriver dock att hon ångrar lite att hon inte behåller Tretornen då hon tycker att dom sitter jätte bra på henne. "Sen kan jag ju inte ha hur många stövlar som helst"

Vad tycker ni? Är det värt att köpa ett par JW byxor eller Tretorn för att sen sälja dom. Jag är väldigt sugen på att köpa byxorna!

Förhållande

Tittade runt på våra kära bloggare på facebook och hittade detta:
Hoppas det är sant och att det inte är en kompis grej! Hade varit riktigt gulligt i såfall. Lisa är ju så fin så det skulle inte förvåna mig!